Skip to content

Press

February 2012

Ceramic art magazine in South Korea
introduced Em Chang’s ceramic art

Photo from Insadong exhibition in Seoul

Year 2013

PRO TV, DIGI TV, MIX PRIMA TV introduced Bufnita Atelier

https://youtu.be/jFT4_aGV0YA

Year 2013

Hornbarch Romania awarded Daniel Chang for the Ceramic studio furniture best among contestants “Your project” contest

Obiecte ceramice, lucrate manual, găsești și în atelierul Emiliei Cristea și al soțului său coreean, Daniel Chang. Micuța afacere din Brașov s-a născut din dorinţa celor doi de a crea obiecte unicat, din materiale organice. Imaginația nu cunoaște limite când vine vorba de lucrările artiștilor de la Bufnița Atelier de Ceramică. Figurine haioase, vaze inspirate din natură, farfurii modelate după tehnici străvechi sau bijuterii delicate, oricare dintre aceste obiecte poate fi oferit cadou la începutul lui martie.”

fabrikadecase.com

“Au lăsat Coreea de Sud  pentru a face artă la Braşov! Doi tineri speciali, el coreean, ea româncă, au ales să modeleze în lut aproape tot ce-i trece omului prin minte.
Lucrează cu lut organic adus din Sighişoara. Cu cât este mai vechi, cu atât este mai uşor de modelat, spune Emilia Cristea, tânăra care a descoperit arta modelării în lut încă de acum 20 de ani. Ea a ajuns în Coreea de Sud, la Seul, cu o bursă în teologie, iar acolo a studiat pictura şi ceramica tradiţională coreeană.
L-a cunoscut pe Daniel Chang, un coreean iubitor de artă, şi la scurt timp, s-au îndrăgostit nebuneşte şi s-au căsătorit, cu acordul părinţilor. Drumul i-a purtat în oraşul de la poalele Tâmpei. Aici au lumea lor… un atelier cochet, unde şi-au făcut repede casă figurine vesele. Rafturile încăperii sunt pline de creaţii inedite, lucrate cu multă îndemânare şi talent.     Pentru a modela avem nevoie de imaginaţie, creativitate şi două mâini, spune Daniel Chang.   Pentru a realiza un obiect din lut este nevoie de mai multe tehnici, printre care cea a ciupitului, tehnica tăieţelului, dar şi cea în care se foloseşte roata olarului electrică. Emilia şi Daniel sunt o familie fericită, care împărtăşesc această artă şi cu alţii. Astfel că au decis să predea cursuri de ceramică celor care sunt curioşi să intre în lumea figurinelor din lut. „Cred că mă apropii de natură, de Dumnezeu, care este cel mai mare olar, cred că noi suntem toţi făcuţi din lut, mă liniştesc şi cred că fac ceea ce trebuie să fac” mărturiseşte Emilia Cristea.”

brasovultau.ro